
Gayayaga Klaudia Ostrowska
Jestem zielarką, grzybiarą, dzikim mieszczuchem, prowadzę bloga „Gayayaga” traktującego o dzikiej kuchni i leśnej medycynie.
Moją wielką pasją jest świat grzybów, w którym nurkuję intensywnie od paru lat. Ukończyłam liczne kursy i warsztaty z zakresu mykologii, mykoterapii i identyfikacji, od tego roku będę też zgłębiać tajniki mykoterapii, uprawy i przetwarzania grzybów na Wrocławskim Uniwersytecie Przyrodniczym.
Obalam grzybowe mity, dzielę się wiedzą jak je rozpoznawać oraz w łatwy i smaczny sposób wprowadzać do codziennej diety i domowej apteczki. Przekonam Was, że grzyby to petarda właściwości odżywczych i leczniczych oraz pokaże jak wdzięcznym mogą być produktem do kulinarnych eksperymentów.
Jaśniej o Grzybach
Jeśli jesteście ciekawi dlaczego jedzenie grzybów to jak jedzenie słońca, dlaczego grzyby pienią się podczas gotowania, albo jak przyrządzić zdrowe grzybowe żelki czy schabowego z muchomora to gorąco zapraszam do wspólnego nurkowania w grzybowych tajemnicach.